MILANU ŽIVADINOVIĆU NEĆE BITI ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA: Evo zbog čega Bardov pepeo neće biti posut po "Marakani"

Novosti online

17. 07. 2021. u 18:02

LEGENDARNI trener Milan Živadinović preminuo je u 77. godini života, a nakon njegove smrti potegla se i tema o njegovoj posmrtnoj želji - da njegov pepeo bude posut po terenu Crvene zvezde.

МИЛАНУ ЖИВАДИНОВИЋУ НЕЋЕ БИТИ ИСПУЊЕНА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА: Ево због чега Бардов пепео неће бити посут по Маракани

Foto: Printskrin

- Znate, ima stvari koje su jače od para, verujte. Pogotovo Zvezda. Ja sam rekao, i već sam se savetovao, mojoj porodici - kad bude doviđenja u ovom životu, "društvo, oganj me čeka, pepeo da mi prospete po terenu Zvezde. Kad igramo protiv Partizana ili nekog velikog kluba iz inostranstva, ja ću da budem na gol liniji i moj pepeo će samo da skloni loptu sa strane - pričao je Živadinović tokom mnogih emisija u kojima je gostovao.

Ovu želju da mu pepeo bude posut po Marakani je u više navrata ponavljao.

Ipak, ova njegova želja ne može da bude ispunjena. Naime, zakonski je zabranjeno da se pepeo pokojnika posipa gde oni požele. Bilo da je to Dunav, Sava, na omiljenom planini, rodnom mestu ili na Marakani, kao što je to bila želja Milana Živadinovića.

Jedino mesto u Beogradu gde se kremirani posmrti ostaci mogu rasuti jeste "Vrt sećanja" na Novom groblju u Beogradu, koji je formiran 1970. godine.

- To zakonski nije moguće izvesti - rečeno je sa Novog groblja, prenosi Telegraf. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)