KRAJ KARIJERE ZA ERIKSENA: Danac ide na operaciju, ugrađuju mu uređaj za rad srca

Novosti online

17. 06. 2021. u 11:25

DANSKOM fudbaleru Kristijanu Eriksenu biće ugrađen uređaj za pokretanje srca (ICD), nakon što se usled zastoja srca srušio na travu tokom utakmice sa Finskom na Evropskom prvenstvu.

КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЗА ЕРИКСЕНА: Данац иде на операцију, уграђују му уређај за рад срца

Foto: AP

Eriksen se oporavlja u bolnici otkako mu je u subotu stalo srce u završnici prvog poluvremena utakmice. NJemu je pomoć ukazana pomoć na terenu, a lekari su ga reanimirali defibrilatorom.

Lekar danske reprezentacije Morten Boesen rekao je danas da je uređaj ICD neophodan nakon srčanog udara zbog poremećaja ritma.

On je dodao da je Eriksen "prihvatio rešenje", kao i da su mu i drugi međunarodni specijalisti preporučili isti tretman.

"Nakon što je Kristijan prošao različite pregleda srca, odlučeno je da treba ugraditi ICD. Pozivamo sve da Kristijanu i njegovoj porodici pruže mir i privatnost", rekao je Boesen, preneo je Skaj.

Bivši Eriksenov saigrač iz Ajaksa Dejli Blind, koji igra za Holandiju na Evropskom prvenstvu, takođe ima ugrađen ICD, nakon dijagnoze upale srčanog mišića 2019. godine.

ICD je mali uređaj koji šalje električne impulse da reguliše srčane ritmove, posebno one koji mogu biti opasni i izazvati srčani zastoj.

Danska će danas igrati prvi put otkako je Eriksen kolabirao na terenu. Ta ekipa od 18 časova igra protiv Belgije, utakmicu drugog kola Grupe B u Kopenhagenu.

Navijači na Parken stadionu u Kopenhagenu planiraju velike ovacije za Eriksena u 10. minutu, simbolično pošto Eriksen nosi dres sa tim brojem.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)