DUŠAN ĐORĐEVIĆ ZA "NOVOSTI": Rekordi, pa Evropa

Grujica Kelić

12. 06. 2021. u 22:15

PRIMER da se vredan i pošten rad kad-tad isplati je Dušan Đorđević (51), trener fudbalera Čukaričkog.

ДУШАН ЂОРЂЕВИЋ ЗА НОВОСТИ: Рекорди, па Европа

FOTO: M. Vukadinović

Sjajnu debitantsku sezonu na klupi "brđana" učinio je istorijskom, jer je prvenstvenu trku 2020/2021. završio na trećem mestu iza večitih, uz rekordan broj osvojenih bodova (74) i postignutih golova (69).

- Sigurno da su svi u klubu zadovoljni, primarni cilj je bio izlazak na evropsku scenu i ostvaren je, a samo osvajanje trećeg mesta iza Zvezde i Partizana je izuzetan uspeh - ističe Đorđević za "Novosti".

- Takođe, nešto što stalno provejava kroz ciljeve kluba jeste i promocija što većeg broja mladih igrača iz akademije po čemu i jeste prepoznatljiv Čukarički. Oboreni rekordi pripadaju igračima, jer su oni za njih najzaslužniji, dok ostvareni plasman na tabeli pripada celom klubu, jer je on po svemu što ga čini evropski.

Ono što upada u oči jeste činjenica da je Čukarički ovaj uspeh ostvario sa ubedljivo najviše takozvanih bonusa.

- Uvek smo imali između četiri i sedam fudbalera mlađih od 21 godine, ali ja kao trener nikada o tome nisam razmišljao. Svi su ravnopravni, igraju on koji zasluže da se nađu na terenu. Posebno je značajno da su u poslednjih par kola igrali momci rođeni 2002, 2003. i 2004. godine. To je bogatstvo kluba i njegova budućnost - naglašava Đorđević.

U novoj sezoni, izazov su i kvalifikacije za novoformiranu Ligu konferencija, u kojem Čukarički startuje od drugog kola.

- Nimalo naivno takmičenje. Po kvalitetu je u rangu sa Ligom Evrope. Krajem jula se igraju prvi mečevi, do tada ćemo odigrati već dva kola u prvenstvu i sigurno ćemo biti u takmičarskom ritmu. Mnogo toga će zavisti od eventualnog plasmana u grupnu fazu. Naravno da ćemo probati da prođemo najdalje što možemo. Treba imati i sreće u žrebu, da se neke kockice poklope. Učinićemo sve što je u našoj moći, a za šta će to biti dovoljno, videćemo - sportski rezonuje Đorđević, rođeni Beograđanin, koji je kao fudbaler nastupao za Čukarički, Obilić, niški Radnički...

OD PETE LIGE DO ELITE

PUT do kormila kluba kakav je bio Čukarički, nije bio jednostavan.

- Bavim se ovim poslom 14-15 godina i ranije sam radio u svim rangovima, sem Superlige. Želja mi je bila da se oprobam u eliti i kada se pojavila šansa, oberučke sam je prihvatio. Neki će reći da sam je čekao, ali ja bih rekao da sam se za nju spremao. Puno sam učio, čitao, upijao, radio na sebi. Bio sam trener u petoj, četvrtoj, trećoj ligi, vodio kadete, omladince... nijedan stepenik nisam preskočio, ne znajući kada će i da li će šansa doći. Eto, došla je u Čukaričkom - ističe Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!