PONOSNI NA USPEH: Članovi ansambla Ruže, za Novosti, o pobedi na Tamburica festu

S. BAJIĆ

28. 10. 2020. u 07:35

ПОНОСНИ НА УСПЕХ: Чланови ансамбла Руже, за Новости, о победи на Тамбурица фесту

Foto privatna arhiva

ŽELjA da predstave svoje stvaralaštvo i tamburaško umeće, ostvarila se članovima subotičkog ansambla "Ruže" učešćem na 13. "Tamburica festu", a trijumf u međunarodnoj konkurenciji, potpuno ih je iznenadio.

Pobednici najboljeg festivala etno-muzike u Evropi, ne kriju da su ponosni na prestižnu nagradu.

- Nismo očekivali pobedu - kaže za naš list Matija Temunović, najbolji bas primaš festivala, student Više tehničke škole. - Dali smo sve od sebe da što bolje predstavimo naš rad i mnogo nam je drago što nas je žiri visoko ocenio. Tamburica je univerzalni instrument, pa naš ansambl nije ograničen repertoarom. Sviramo lepu muziku, od starogradskih, tamburaških, narodnih, pa sve do zabavnih pesama. Na festivalu smo izveli i našu poslednju autorsku pesmu "Neće Dunav zbog nas stati".

"Ruže" su osnovane još 2012, a u pobedničkoj postavi nastupaju tri godine. Sebastijan Kantur, kontraš, poneo je epitet najboljeg pevača festivala, a inače studira pravo, kao i begešar Krunoslav Piuković. Ninoslav Radak, čelista, pri kraju je studija pedagogije, a Nikola Stantić, bas primaš, posvetio se mehanici na Višoj tehničkoj školi. Jedino je Damir Milodanović, harmonikaš za završenom muzičkom školom, zaposlen, i to na subotičkoj televiziji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)