KOD MENE SVE MORA DA IDE MIMO REDA: Filip Čukanović o vikend izdanju emisije "Jutro" na Prvoj

J. Banjanin

17. 08. 2020. u 10:00

FILIP Čukanović (29) budio je, pre deceniju, gledaoce Pinka kao reporter Jutarnjeg programa, a prethodnih nedelja vodi i uređuje "Jutro" na Prvoj vikendom. Karijera mu je krenula uzlaznom putanjom, kada su uključenja uživo postala njegova uža specijalnost.

КОД МЕНЕ СВЕ МОРА ДА ИДЕ МИМО РЕДА: Филип Чукановић о викенд издању емисије Јутро на Првој

Foto: A. Krstovic

Izveštavao je sa najrazličitijih događaja i mesta u zemlji i svetu, ali sada se "skrasio" u studiju što mu, kaže za "Novosti", trenutno prija:

- Reporterski posao donosi iskustvo koje nijedan studio, nigde na svetu, ne može da nadoknadi.Zbog izveštvanja sam proputovao ceo svet, od Bele kuće i Pentagona, preko Evrope, do kineskog Doma naroda. Upoznao sam kolege širom sveta, koje mogu da pozovem kad god mi nešto treba, kao što mogu i oni mene - otkriva Čukanović.

Foto: A. Krstovic

Šta vam je važno pri uređivanju "Jutra"?

- Vodim se time šta bih gledao da sam kod kuće. Ako dolazi ministar, on nije tu da bi pričao o onome što hoće, već o tome kakve koristi imaju građani od njegovog resora. Važno mi je da što više uključim gledaoce u emisiju. Kao da smo zaboravili da za njih pravimo program. Pozivam ih, preko mog naloga na "Instagramu", da postave pitanja ministrima, lekarima, glumcima, pevačima. Kada su gosti lekari ili ministri, dobijem između 150 i 200 poruka tokom programa.

POKUŠAVAM DA SE UGOJIM

Ko je zapravo Filip Čukanović van kamera?

- Dosta treniram i pokušavam da se ugojim, što mi je gotovo nemoguće, ceo život. Vrlo sam posvećen prijateljima i

porodici i za njih uvek imam vremena. Imaju razumevanja za mene i navikli su da sam često nervozan i na telefonu. Rano sam počeo da radim i u nekom trenutku sam imao problem što sam zapostavio privatni život. Poslovna ispunjenost je važna, ali je privatna još važnija. Trudim se da napravim balans - kaže Filip Čukanović

Iz vanrednog izdanja "Prve teme" uskočili ste u jutarnji program?

- Te "Prve teme" su mi pomogle da se potpuno opustim u studiju i osetim ga kao svoju kuću. U nedelji kada je trebalo da počnem "Jutro", započeli su protesti. Imali smo malo vremena da se organizujemo, kao kad je svaki vanredni događaj u pitanju, ali baš takve volim!

Pripremili smo dve emisije, koje su imale ogromnu gledanost, na iznenađenje svih nas,

jer su trajale više od četiri sata. Drugu emisiju završio sam u pola jedan noću, da bih već ujutru, u pola osam, prvi put ušao u studio "Jutra". Maltene sam prespavao na televiziji. Šalili smo se da kod mene ništa ne može da bude u nekim okvirima, nego
samo mimo reda.

Hoćemo li vas gledati i u emisiji "Lično nezvanično"?

- U martu je prekinuta druga sezona, zbog epidemije korone, a u međuvremenu sam počeo da radim "Jutro". U planu je da se godišnje uradi dvadesetak epizoda i svakako ćemo taj format u nekom trenutku ponovo realizovati, ali nezahvalno je reći kada, jer je prepreka korona. „

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a