ALARMANTNA SITUACIJA U RS: U UKC obustavljene operacije i rad ambulanti!

S.M.

22. 03. 2021. u 15:15

U UNIVERZITETSKO kliničkom centru Republike Srpske od danas su prekinute redovne operacione radnje i rad prijemnih ambulanti, rekla je doktorica Slavica Zeljković tokom obraćanja novinarima.

АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈА У РС: У УКЦ обустављене операције и рад амбуланти!

Foto D. Pozderović

- Situacija je krajnje ozbiljna, sve mere su donesene da se ovo sve zaustavi, to jedino možemo zajedno - kazala je Zeljkovićeva.

Doktorka Zeljković je rekla da su medicinski radnici dosegli svoje limite.

- Nažalost, mi smo u situaciji da vrlo brzo dođemo do toga da nećemo imati prostora, ni kapaciteta, ni ljudstva - rekla je Zeljkovićeva.

Dodala je da se broj pacijenta u kovid centru podigao na 200 dnevno. Medicinski radnici iz kovid odeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske obratili su se zbog vrlo teške epidemiološke situacije. U UKC RS danas je hospitalizovan 421 pacijent oboleli od Covid 19 od čega je preko 220 pacijenata na nekom vidu respiratorne podrške.

- Zdravstveni radnici su na izmaku snaga, a bolnički kapaciteti su skoro popunjeni. Na ovaj način medicinsko osoblje želi da još jednom ukaže na alarmantnost situacije i na činjenicu da ukoliko se nastavi rast novooboljelih možemo doći u situaciju da medicinsko zbrinjavanje neće moći biti pruženo na adekvatan način kako covid tako i necovid pacijentima - navedeno je u saopštenju UKC RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024