SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BANjALUKA: Predlog rebalansa budžeta 155 miliona KM

S.M.

02. 09. 2020. u 18:25

СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БАЊАЛУКА: Предлог ребаланса буџета 155 милиона КМ

Foto: Grad Banjaluka

PREDLOG rebalansa budžeta grada Banjaluka iznosi 155 miliona KM, a predviđeni pad prihoda za ovu godinu je oko 20 miliona KM. Rekao je ovo Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, na pauzi današnje sednice Skupštine grada Banjaluka.

Pred odbornicima se našao dnevni red od 106 tačaka, a najveća rasprava se povela u vezi rebalansa budžeta grada.

Radojičić je naveo da je budžet grada ove godine preživio velike promene zbog krize izazvane virusom korona.

-S jedne strane smo imali niz ušteda koje smo morali ostvariti a sa druge dva konceptualna stava. Jedan da ne obustavljamo nijednu kapitalnu investiciju, a sa druge da se ne ide na smanjenje prihoda budžetskih korisnika odnosno plata, naveo je Radojičić.

Dodao je da su uspeli realizovati emisiju obveznica od 12 miliona KM.Istakao je da do sada pad poreskih i neporeskih prihoda iznosi oko 16 miliona KM.

-Sada smo na nivou od oko  milion do dva miliona pada prihoda mesečno u odnosu na plan budžeta, rekao je Radojičić.

Naglasio da pad prihoda neće ugroziti izvođenje kapitalnih investicija.

-Pored ovoga na dnevnom redu su se našle i dve lokacije u poslovnoj zoni Jelšingrad, godišnji izveštaji niza preduzeća, važnu izmenu regulacionog plana koji se odnosi na novi most u Docu koju ako usvojimo danas možemo raspisati tender i u toku ove jeseni krenuti sa gradnjom ovog velikog mosta, kazao je Radojičić.

Istakao je da se među tačkama nalaze i one u vezi sa subvencijama za građane, za koje je iz budžeta grada izdvojeno oko 2 miliona KM.

Komentarišući rad Skupštine grada u ovom sazivu Radojičić je rekao da su do sada  održali 41 sednicu na kojima je razmatrano više od 3.000 tačaka dnevnog reda.

-Skupština je radila konstruktivno i kvalitetno, imali smo naravno i skupštinsku većinu, zaključio je Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)