AKCIJA POLICIJE U DERVENTI: Pronađeni droga, automatska puška, zolje, bombe, stotine metaka

N. ĐURIĆ

19. 08. 2020. u 12:51

OPOJNA droga i pravi arsenal oružja i minsko-ekspozivnih sredstava, među kojima i automatska puška, više stotina metaka, raketni bacači i čak 15 ručnih bombi, pronađeni su u akciji policije u Derventi.

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У ДЕРВЕНТИ: Пронађени дрога, аутоматска пушка, зоље, бомбе, стотине метака

Foto: PU Doboj

Iz Policijske uprave Doboj u današnjem saopštenju su naveli da su izvršena četiri istovremena pretresa na derventskom području. Akciju su policijski službenici dobojske Poliicjske uprave izveli u utorak, 18. avgusta, na osnovu naredbe Osnovonog suda Derventa.


-Ovom prilikom ukupno je pronađeno i oduzeto: 65 semenki koje asociraju na semenke „Indijske konoplje, više paketića sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, predmeti koji služe za konzumiranje opojne droge, automatska puška, oko 360 puščanih metaka različitog kalibra, dva ručna raketna bacača (zolja), 15 ručnih bombi, 12 upaljača (detonatora), PVC kanister u kome se nalazi praškasto zrnasta materija koja asocira na eksploziv ukupne mase od 5,09 kg, pištoljski okviri i drugi predmeti-precizirali su iz Policijske uprave Doboj.

Oduzeta minsko-eksplozivna sredstva su predata službenicima Republičke uprave civilne zaštite – Područno odeljenje Doboj.

O navedenom je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a kako je saopšteno, „rad po navedenom je u toku“.

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju iz izvora upućenog u istragu, pretresi su izvršeni na gradskom i seoskom području Dervente. Za sada još niko nije uhapšen. Čeka se izjašnjenje tužioca o težini i vrsti počinjenog krivičnog dela za, kako saznajemo, zasad četiri ukupno osumnjičene osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije