NOVOSTI SAZNAJU: Zaražena majka i beba od šest meseci u Prnjavoru

N. Đurić

10. 08. 2020. u 16:22

NA području opštine Prnjavor u protekla 24 časa registrovano je još sedam novozaraženih osoba virusom korona, čime se ukupan broj do sada ukupno zaraženih od početka pandemije popeo na 146 lica.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Заражена мајка и беба од шест месеци у Прњавору

Foto: Depositphoto

Kako „Novosti“ saznaju među novozaraženim su i 37-godišnja majka i njena šestomesečna beba. 

Dobra vest je da je, nakon 14 dana obustave, nakon što je zaražena jedna od vaspitačica, danas sa radom počeo ovdašnji Dečiji vrtić „Naša radost“.

- Većina novozaraženih epidemiološki se vezuje za prethodno registrovane slučajeve zaraze virusom korona. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 81 osoba. Od početka pandemije, na području opštine registrovano je 146 osoba zaraženih virusom korona, dok je 83 lica oporavljeno-saopštili su iz Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Foto: N. Đurić

Iz Dečijeg vrtića su nakon pojave virusa korona u toj ustanovi ispoštovali četrnaestodnevnu zabranu rada a, kako saznajemo, danas se u njoj pojavilo 50 mališana.

Inače, od do sada, pre izbijanja zaraze, 212 koliko ih je ukupno bilo. Otvaranju vrata, uz ostale mere, prethodili su kompletna dezinfekcija i čišćenje prostorija.

Sudeći po broju odazvanih, očito je da su kod mnogih roditelja još uvek prisutni strah i oprez, mada iz ustanove narednih dana očekuju veći povratak mališana.

Takođe saznajemo, u cilju detaljnije zaštite, vaspitačici koja je bila pozitivna na virus koronu, kao i kompletnom osoblju na tom odejelu vrtića, omogućeno je korišćenje godišnjeg odmora od dve, odnosno tri sedmice.

Foto: N. Đurić

- Rad u ustanovi nastavlja se po mjerama koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske te ćemo pooštriti mere bezbjednosti djece, roditelja i svih zaposlenih u ustanovi-poručuju iz Dečijeg vrtića „Naša radost“ u Prnjavoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve