AKCIJA POLICIJE U BANJALUCI: Uhapšeni i saradnici odbeglog Kavčanina (VIDEO)

O. M.

04. 08. 2021. u 12:17

U AKCIJI hapšenja člana kavačkog klana Almira Jahovića pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su i njegove saradnike Ljubana Poletana i nekadašnjeg službenika CJB Banjaluka Dalibora Ćurlik, obojicu iz Banjaluke.

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У БАЊАЛУЦИ: Ухапшени и сарадници одбеглог Кавчанина (ВИДЕО)

Foto: MUP RS

Kako je potvrđeno u MUP RS svi se terete da su počinili krivična dela organizovanog kriminala u vezi sa falsifikovanjem isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. To se odnosi na lažne dokumente koje su Ćurlik i Jahović podigli u ime Jahovića, a potom mu ih odneli na parking u blizini Ferhadije kada su i uhapšeni.

- Radilo se o dobro pripremljenoj akciji jer su istražioci ranije uspeli da utvrde Jahovićev lažni identitet. On je, pod drugim imenom, podnio zahtev za izdavanje dokumenata, dok je za podizanje dokumenata ovlastio drugu osobu - kaže izvor iz policije.

Pojašnjava da je Ćurlik bio osoba koja je podigla dokumente u CIPS-u u Banjaluci.

- Istražioci su ga pratili nakon toga i odveo ih je direktno do Jahoviće kojem je trebao da preda dokumente - navodi izvor iz policije.

Nakon kriminalističke obrade svi osumnjičeni će biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH u Saraejvu. Inače, za Jahovićem je crnogorsko pravosuđe raspisalo crvenu poternicu zbog sumnje da je počinio krivična dela osnivanje kriminalne organizacije, pokušaj ubistva i nezakonito  držanje vatrenog oružja i eksplozivnih naprava.

Poletan i Ćurlik takođe imaju policijske dosijee i više puta su hapšeni i privođeni. Poletan se dovodio u vezu sa banjalučkom automafijom, odnosno falsifikovanjem dokumenata za kradena vozila, te prevarama i drugim krivičnim delima. Ćurlik je 2015. godine "izbačen" iz policije nakon što je uhapšen u akciji "Sjever" zbog sumnje da je bio dio kriminalne grupe koja se bavila trgovinom oružja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna