GLUMEĆI PACIJENTA, BILA U UKC: Kako je Banjalučanka lažirala trudnoću i porođaj u Kliničkom centru Srpske

O. MATAVULj

04. 08. 2021. u 07:13

BANjALUČANKA koja je mužu lažirala trudnoću i porođaj danima se skrivala na UKC Republike Srpske tako što se, glumeći pacijenta, u pidžami uglavnom kretala po hodnicima, čekaonicama i toaletima.

ГЛУМЕЋИ ПАЦИЈЕНТА, БИЛА У УКЦ: Како је Бањалучанка лажирала трудноћу и порођај у Клиничком центру Српске

Foto O. Matavulj

Iz Službe za informisanje pojašnjavaju da je ova žena u zgradu porodilišta ušla na osnovu uputnice lekara porodične medicine koja je izdata 14. jula ove godine.

- U skladu sa važećim procedurama u našoj ustanovi, pacijentu koji uredno predoči uputnicu, omogućava se ulazak u objekte UKC. Dotična osoba nije ostavljala sumnju na bilo kakvu zloupotrebu - navode u UKC.

Pojašnjavaju da se ona uglavnom kretala u zajedničkim prostorijama poput hodnika, toaleta i čekaonica, obučena u pidžamu. S obzirom na to da su u objektu Maternite smeštene Klinika za ginekologiju i akušerstvo, Centar za dojku, Klinika za dečju hirurgiju i Klinika za dečje bolesti, u UKC ističu da je dotična "vešto prikrivala činjenicu da nije hospitalizovana".

- Po saznanju da uopšte nije pacijentkinja ustanove o svemu je 18. jula obaveštena Policijska stanica Lauš. Policajci su je identifikovali i udaljili iz UKC bez dalje istrage, jer nije postojalo kršenje javnog reda i mira - navode u bolnici.

Dodaju da je Gradska uprava 23. jula na osnovu sumnjive prijave rođenja deteta, upućene elektronskom poštom, tražila popunjavanje zvanične prijave o rođenju, čime je celi slučaj i razotkriven.

- Budući da dete nije rođeno i na postojanje sumnje da je izvršeno krivično delo UKC je o tome obavesio nadležnu policijsku stanicu i tužilaštvo, koji su preuzeli slučaj na dalje postupanje - saopšteno je iz UKC RS.

Zasada nije poznato kako je ova žena uspevala mesecima da obmanjuje supruga i porodicu i lažira trudnoću. Nakon otkrivanja ovog nezapaćenog slučaja ženi je ukazana pomoć na psihijatrijskoj klinici, a tužilaštvo će odlučiti da li u celom slučaju ima elemenata za njeno procesuiranje.

POJAČANA BEZBEDNOST

U UKC Republike Srpske navode da su nakon otkrivanja šokantnog slučaja pooštrili bezbednosne mere.

- Mere bezbednosti u UKC Republike Srpske su tokom tih dešavanja podignute na viši nivo - navode u UKC RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)