SPREMAJU SE BRZO I LAKO, A TAKO SU UKUSNE: Francuske krofne bez kvasca (VIDEO)

Novosti online

31. 01. 2024. u 19:30

DA biste pripremili krofne, morate da umesite testo, pa da čekate da odstoji, a tek onda da ih pržite.

СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО И ЛАКО, А ТАКО СУ УКУСНЕ: Француске крофне без квасца (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ One day One recipe

Ali, postoje i jednostavniji recepti za pripremu uksunih krofni. Francuzi ih prave tako što umese mirisno testo sa vanilin šećerom i ekstraktom vanile, a pošto ne koriste kvasac, nema čekanja da testo nadođe, odmah je spremno za prženje ili pečenje. Isprobajte i vi ovaj recept za krofne, sigurno će vam uspeti.

Sastojci:

250 g brašna

2 jajeta
1 kašičica praška za pecivo
1-2 kašike ružine vode
1 kašičica ekstrakta vanile
3 kašike vanilin šećera
šećer u prahu

Foto: Printskrin Jutjub/ One day One recipe

Recept za francuske krofne bez kvasca:

U posudi umutite jaja i vanilin šećer, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, vanilin ekstrakt i ružinu vodu. Umesite testo. Uzmite malo smese, oblikujte lopticu, pa je razvucite rukama u obliku valjka. Možete i da ih ostavite u obliku loptica. 

Krofne ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C dok ne porumene. Ako se odlučite za prženje, dobro zagrejte ulje i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Uvaljajte u šećer u prahu ili med. 

(Stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

REĆI ĆU VAM U POVERENJU! Reakcija ruskih čelnika nakon što je u Beogradu himna Rusije prestala da se intonira tokom dodele medalja (VIDEO)