USRED DIPLOMATSKOG RATA ZAPADA I RUSIJE: Poljakinja gestom ispravila nepravdu prema Moskvi

Novosti online

29. 04. 2021. u 17:54

ANATOLIJ Nikitin, predsednik ruske federacije Dama, oglasio se nakon što su zvaničnici Svetskog prvenstva uklonili ruska obeležja u finalu između Tamare Tansjkužine i Natalije Sadovskaja, rekavši da je poljska takmičarka iz solidarnosti uklonila zastavu svoje države.

УСРЕД ДИПЛОМАТСКОГ РАТА ЗАПАДА И РУСИЈЕ: Пољакиња гестом исправила неправду према Москви

FOTO: Printskrin

U velikom finalu igre Dame viđen je veliki skandal jer su organizatori Svetskog prvenstva usred partije uklonili, najpre, traku na kojoj je pisalo ime ruske takmičarke, uz rusku zastavu, a potom i zastavicu koja je tu stajala od početka meča.

Prvo se oglasio potpredsednik ruske federacije Dama, Anatolij Škodin, rekavši da je sramota što su organizatori ukolonili obeležja, a ubrzo se i javio predsednik Nikitin koji je kazao da je Natalija Sadovskaja iz poštovanja prema protivnici sklonila zastavu Poljske.

-Sadovskaja je sklonila zastavu, tako da sada obe igraju bez obeležja. Mislim da je slučaj zaključen jer su se Poljaci izvinili za incident- kazao je Nikitin za „Lentu“.

Nikitin je dodao da je meč trebalo da se odigra pre godinu dana, kada VADA nije uvela sankcije Rusiji, i osudio je način na koji su organizatori uklonili ruske simbole.

-To nije trebalo da se uradi tokom meča i ispred kamera. Trebalo je da objave zvanično saopštenje i da uklone zastavu pre duela- dodao je.

Sadovskaja, poljska takmičarka, juri treću titulu i potrebno joj je još 22 poena u preostalih pet rundi. Tansjkužina se vratila iz velikog zaostatka, te je od 32:16 došla do 32:28 i u narednih pet rundi očekuje nas velika borba.

Poljaci su se izvinili time što je Sadovskaja sklonila zastavu svoje države, ali i pored toga učinjena je velika nepravda prema ruskoj predstavnici i Rusiji.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)