"RAZOČARANI SMO": Rim se oglasio o proterivanju italijanskog diplomate iz Moskve

Novosti onlajn

26. 04. 2021. u 17:18

MINISTARSTVO inostranih poslova Italije saopštilo je da je odluka ruskih vlasti da proteraju iz zemlje zaposlenog u italijanskoj ambasadi u Rusiji neosnovana i nepravedna.

РАЗОЧАРАНИ СМО: Рим се огласио о протеривању италијанског дипломате из Москве

Foto: Piksabej

- Duboko smo razočarani odlukom Ruske Federacije da protera zaposlenog u italijanskoj ambasadi u Moskvi uz 24-časovno upozorenje. Smatramo tu odluku neutemeljenom i nepravednom s obzirom da je to odgovor na zakonitu meru koju su italijanske vlasti donele u interesima zaštite sopstvene bezbednosti - navedeno je u saopštenju spoljnopolitičkog resora.

Kao odgovor na proterivanje diplomata iz Italije, Rusija je za personu non grata proglasila pomoćnika atašea za odbranu i pomorskog atašea pri italijanskoj ambasadi u Moskvi.

Krajem marta Ministar spoljnih poslova Italije Luiđi di Majo saopštio je da je Italija odlučila da protera iz zemlje dvojicu službenika ruske ambasade.

Komanda specijalnih snaga karabinijera pre toga je saopštila da su po nalogu rimskog tužilaštva privedeni italijanski vojnik i ruski oficir koji radi u italijanskoj prestonici. Prema saopštenju specijalnih snaga, italijanski državljanin nalazi se u pritvoru, dok je u toku provera „stranog državljanina zbog njegovog diplomatskog statusa“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)