BOGOTA IZRAZILA PROTEST MOSKVI: "Il-96 narušio vazdušni prostor Kolumbije“

Novosti onlajn

20. 04. 2021. u 09:19

MINISTARSTVO inostranih poslova Kolumbije uručilo je protesnu notu ambasadoru Rusije u Bogoti jer je, kao su naveli, ruski avion Il-96 narušio vazdušni prostor ove južnoameričke države.

БОГОТА ИЗРАЗИЛА ПРОТЕСТ МОСКВИ: Ил-96 нарушио ваздушни простор Колумбије“

Foto: Printscreen/Jutjub

- Ministarstvo inostranih poslova u ime nacionalne vlade uručilo je zvanično saopštenje ruskom ambasadoru u Bogotu u kojem je izrazilo naš energični protest zbog situacije koju je izazvao ruski avion koji je 19. aprila narušio vazdušni prostor Kolumbije - saopštila je ministarka na tviteru.

Blumova je navela da nije prijatno kada se situacije ponavljaju, kada ruski avioni ne poštuju uslove leta koje su odredile kolumbijske vlasti.

- Ambasadoru (Nikolaju) Tavdumadze je saopšteno o važnosti hitnog odgovora njegove vlade i potrebe garancija da se ozbiljna i sistemska kršenja vazdušnog prostora neće ponavljati - dodala je ona.

Ranije je Ministarstvo odbrane Kolumbije saopštilo je da je podiglo lovce kako bi presreli ruski avion Il-96-400VPU koji je leteo iz Moskve i imao odobrenje za let iznad vode Kolumbije, ali su koordinate njegovog ulaska u vazdušni prostor ove zemlje bile drugačije od najavljenih.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024