POLETEO NAJNOVIJI RUSKI HELIKOPTER: Ansat-M bolji nego ikada, evo šta sve može

Novosti online

02. 01. 2021. u 07:22

RUSKA odbrambena korporacija „Rosteh“ završila je modernizaciju helikoptera „Ansat-M“. Zahavljujući tome problem transportne dostupnosti udaljenih područja praktično više ne postoji.

ПОЛЕТЕО НАЈНОВИЈИ РУСКИ ХЕЛИКОПТЕР: Ансат-М бољи него икада, ево шта све може

Foto: Printskin

Novi rezervoar povećao je domet leta helikoptera, dok su stabilnost i sistem upravljanja optimizovani modernizacijom repnog dela letelice.

Pored toga, „Ansat M“ dobio je najnoviju opremu pomoću koje helikopter može da leti pri nultoj vidljivosti, saopštila je ruska korporacija „Rosteh“.

- Zahvaljujući ugradnji dodatnog rezervoara, domet helikoptera se povećao sa 505 na 800 kilometara. Udeo kompozitnih materijala u konstrukciji letelice povećan je na 30 odsto, što je smanjilo težinu helikoptera i poboljšalo njegove letačke karakteristike. Sertifikacioni testovi helikoptera i prve isporuke planirani su za ovu godinu - rekao je industrijski direktor vazduhoplovnog klastera korporacije Anatolij Serdjukov.

Za „Ansat“ se prave novi krakovi propelera koji će poboljšati sposobnost manevrisanja letelice i smanjiti nivo buke u kabini. Takođe je planirano da se „Ansat M“ ove godine opremi auto-pilotom i novim sistemom za zaštitu od leda.

„Ansat“ proizvodi holding „Helikopteri Rusije“ iz Kazanja, koji je deo državne korporacije „Rosteh“.

Letelica može da primi od sedam do devet putnika, a prevozi do 1.300 kilograma korisnog tereta u kokpitu. Zahvaljujući svojim tehničkim mogućnostima i modernom dizajnu, helikopter poseduje određene prednosti u odnosu na konkurente i može se proizvoditi u najrazličitijim modifikacijama. Velika kabina (osam kubnih metara) omogućava da se u nju efikasno smesti najraznovrsnija oprema.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna