AMERIČKI NOSAČ AVIONA U PERSIJSKOM ZALIVU: Dan nakon ubistva iranskog nuklearnog fizičara Ameri "šalju signal"

Novosti online

28. 11. 2020. u 08:40

VLASTI Sjedinjenih Američkih Država poslale su nosač aviona u Persijski zaliv, preneli su američki mediji, a ova vest usledila je samo dan nakon što je u Iranu ubijen nuklearni fizičar koji se smatra „ocem iranske bombe“.

АМЕРИЧКИ НОСАЧ АВИОНА У ПЕРСИЈСКОМ ЗАЛИВУ: Дан након убиства иранског нуклеарног физичара Амери шаљу сигнал

Foto: printskrin

Mediji takođe navode i da je odluka o slanju nosača aviona u Persijski zaliv doneta pre nego što je došlo do ubistva iranskog nuklearnog fizičara Mohsena Fahrizadea, ali će prisustvo američkog ratnog broda „svakako poslužiti kao signal“.

Prethodno su iranske vlasti optužile Izrael da je odgovoran za ubistvo iranskog naučnika, a iranski predsednik Hasan Rohani rekao je da to pokazuje „očaj i zavist neprijatelja Irana“.

- Njegova mučenička smrt neće zaustaviti naša dostignuća - dodao je Rohani.

I savetnik vrhovnog iranskog lidera Hosein Dehgan obećao je da će država odgovoriti na ubistvo nuklearnog fizičara Mohsena Fahrizadea.

- Obrušićemo se poput groma na ubice mučenika - rekao je Dehgan, prenela je iranska agencija Mehr.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...