POSLEDNJI BOJ ZA ŠUŠI: Do sada neobjavljeni snimak najkrvavije bitke Karabaha (VIDEO)

Novosti online

13. 11. 2020. u 15:31

ПОСЛЕДЊИ БОЈ ЗА ШУШИ: До сада необјављени снимак најкрвавије битке Карабаха (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

NOVINSKA agencija ANNA objavila je u petak novi video koji prikazuje snimke poslednje bitke za strateški grad Šuši u Karbahu.

- Azerbejdžanske oružane snage su 6. novembra pokrenule napad na grad Šuši, a tek 10. novembra zvaničnici Karabaha objavili su da je taj grad zauzela azerbejdžanska vojska - stoji u izveštaju novinske agencije.

- Sve to vreme snimali smo bitke za Šuši. Nekoliko puta smo bili na rubu smrti, ali ipak smo išli ovim putem do kraja. U našem video snimku pokušali smo da prenesemo atmosferu poslednjih dana borbi za Šuši i Stepanakert. Želimo da vam kažemo o tome kroz šta su morali da prođu branioci Karabaha - dodato je u izveštaju.

- Ovi momci su svoje vojne i građanske dužnosti ispunili do kraja. Stoga se u ovom materijalu, naravno, govori o običnim vojnicima, a ne o oštrim zaokretima velike politike - zaključeno je.

(AMN)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Darko

13.11.2020. 16:03

Naša jadna jermenska braća. Poverovali su da će im Rusija pomoći. Tužno je kako su ih nasankali. Napravili su istu grešku kao i mi. Umesto da su se držali Amerike uhvatili su se za Rusiju. Nema ništa od Putina.

Dobrovoljac

13.11.2020. 19:40

@Darko - Putin je lepo rekao da moze pomoci Jermeniji u okviru njenih medjunarodno priznatih granica i ti je potpuno ispravna odluka .Tako da danas sutra kada dodje Srbija na red isto pravilo ce da se primenjuje rezolucija 1244.Jermenski predsednik je igrao na kartu zapada od 2018 g i zato su ovako i prosli nije Putin blesav zna tacno sta radi.

bekic

14.11.2020. 22:17

@Dobrovoljac - Nagorno Karabah i jeste stara jermenska teritorija ( zato jermenske crkve na tom prostoru i imaju preko 1000 godina). To je teritorija koju su komunisti oduzeli Jermenima i poklonili Azerbejdzancima. Kao ruski Krim Ukrajini i srpsko Kosovo Albancima a Vukovar ( da, bio je srpski) Hrvatima.

Miki

13.11.2020. 23:37

@Darko - Nije ih Putin gurnuo u avanturu okupiranja dijela Azerbejdzana. Šta je Rusija trebala pored embarga i sankcija da napadne Szerbejdzan, priznatu državu radi neke paradržave. Rusija ne podržava fašizam.