PROTESTI U BELORUSIJI: Lukašenko žali zbog upotrebe specijalnih snaga na protestima

Tanjug

18. 08. 2020. u 23:37

ПРОТЕСТИ У БЕЛОРУСИЈИ: Лукашенко жали због употребе специјалних снага на протестима

Predsedništvo Belorusije

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da žali zbog činjenice da su specijalne snage bile upotrebljene da povrate red u zemlji.

"Hteo bih da naglasim još jednom: veoma žalim što smo morali da upotrebimo određene jedinice, naročito one iz snaga za specijalne operacije da ponovo uspostave red u zemlji", rekao je Lukašenko članovima Saveta za nacionalnu bezbednost zemlje, prenosi TASS.

Lukašenko je pobedio na nedavnim predsedničkim izborima, što opozicija osporava. Usledili su svakodnevni protesti tokom kojih je bilo sukoba policije i demonstranata. Uhapšeno je nekoliko hiljada građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Sale

19.08.2020. 07:53

Nad nevinim ljudima i treba da žali. Nad plaćenicima nema zašto. A mnogi su u redovima tih "demonstranata" zavredeli tačno što su dobili. Setite se Janukovića, koji se "uzdržao od nasilnih mera" protiv demonstranata u Kijevu pošto mu je tako zapad naredio, a bome, budimo pošteni, i Putin mu je isto savetovao. Pa zamal da ga glave košta i eno u kakvom je stanju sad Ukrajina. Čista kolonija gde rukovodi američki guvernator. A u Minsku ovih dana, mada normalan svet tako nešto nebi radio, zabeležava se nagli rast "inostranih turista" u hotelima. Pa recite vi meni kakav to normalan turista ide tamo gde zna da su neredi na ulicama.

MiR

19.08.2020. 21:54

Naravno da je svakom drzavniku i ocu nacije zao kad vidi da su mu deca neposlusna i rade na svoju i stetu drzave. Nasitili se mira i reda pa hoce avanture! U kakve avanture mogu da ih povedu ljubomorni neprijatelji? Zasto se ne zapitaju ko im misli dobro?