NE ŽELIM DA ZAVRŠIM U ZATVORU: Glavna protivnica Lukašenka odustala od protesta

Novosti online

10. 08. 2020. u 17:34

НЕ ЖЕЛИМ ДА ЗАВРШИМ У ЗАТВОРУ: Главна противница Лукашенка одустала од протеста

Foto: EPA

ŠTAB beloruskog predsedničkog kandidata Svetlane Tihanovske odlučio je da ona neće učestvovati u protestima u Belorusiji kako bi izbegli moguće provokacije, saopštila je portparolka političarke Ana Krasuljina.

- Štab je doneo odluku da bi pojavljivanje Tihanovske na demonstracijama moglo da izazove dodatne provokacije, koje bismo želeli da izbegnemo. Zbog toga je tim doneo odluku da ona neće učestvovati (na protestima). I ona, kao timski igrač, poslušala je ovu odluku - izjavila je Krasuljina.

Ona je dodala da Tihonovska nije želela da se zbog provokacija nađe „pored svog supruga“, koji je trenutno u istražnom zatvoru. Kako mediji navode, optužuje se za pokušaj organizovanja masovnih nereda i još tri krivična dela.

Ranije je Tihanovska izjavila da ne zna li je ispravno da ona lično izlazi na proteste.

U Belorusiji su 9. avgusta održani predsednički izbori.

Prema preliminarnim podacima CIK Belorusije, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na izborima je osvojio 80,08 odsto glasova. Za Svetlanu Tihonovsku, koja je na drugom mestu, glasalo je 10,09 odsto birača.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Sale

11.08.2020. 07:42

Ama izgleda nećeš da završiš ni na plaži u Majamiju, pošto si sad svojim "partnerima" više korisna mrtva nego živa. Tako ti je to sa izdajicama.

vladimir

12.08.2020. 22:02

Ti si toliko nebitna, a nisi ni svesna .... našla se vila u čem nije bila! Ako je "zapad" računao na tebe, onda je on u OZBILJNOM problemu!