NAMERA ZVANIČNIKA ALJASKE: Autobus iz filma "U divljinu" postaje muzej?

Tanjug

31. 07. 2020. u 10:54

Ozloglašeni napušteni autobus, koji je bio poslednje mesto na kojem je kampovao Kristofer Mekkendles, mogao bi da bude pretvoren u muzej, prema planu koji su juče najavili zvaničnici Aljaske.

НАМЕРА ЗВАНИЧНИКА АЉАСКЕ: Аутобус из филма У дивљину постаје музеј?

Foto Tanjug-AP

Muzej Univerziteta Aljaske u Ferbanksu ponudio je da preuzme autobus, nakon što su ga vlasti prošlog meseca uklonile sa mesta na kojem se nalazio gotovo šest decenija, u blizini Nacionalnog parka Denali.

Autobus je predstavljao turističku akciju za sve ljubitelje knjige "U divljinu", objavljene 1996. godine, i istoimenog filma snimljenog po knjizi 2007. godine, u kojem je predstavljeno Mekkendlesovo putovanje. Tokom godina, stotine ljudi dolazilo je pešice da poseti autobus, u kojem je ovaj mladić proveo 114 dana pre nego što je umro od gladi 1992. godine.

Mnogi od onih koji su dolazili da posete ovu lokaciju izlagali su sebe riziku prilikom putovanja.

Dve osobe udavile su se prilikom prelaska reke, dok su drugi spašeni nakon što su bili povređeni ili zarobljeni na nekom delu puta.

Ponuda muzeja dozvolila bi da se sačuva sećanje na sve one koji su sklonište potražili u autobusu, uz istovremeno izbegavanje da se profitira od tragedije koja se dogodila na ovom mestu, saopštili su zvaničnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024