PRŠTI PRED IZBORE U SAD: Ulepšaj mi dan, druže! Bajden pozvao Trampa na TV duel; Tramp - Samo reci kad

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

15. 05. 2024. u 18:11

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da neće učestvovati u dugogodišnjoj tradiciji tri jesenja izborna sučeljavanja s protivkandidatom na predsedničkim izborima koje organizuje dvostranačka Komisija za predsedničke debate, ali je pozvao republikanskog rivala Donalda Trampa da održe dve predsedničke televizijske debate u junu i septembru.

ПРШТИ ПРЕД ИЗБОРЕ У САД: Улепшај ми дан, друже! Бајден позвао Трампа на ТВ дуел; Трамп - Само реци кад

Tanjug

-Donald Tramp je izgubio dve debate od mene 2020. godine, i od tada se nije pojavio na debati. Sada se ponaša kao da želi da ponovo debatuje sa mnom. Pa, ulepšaj mi dan, druže. Čak ću to uraditi i dva puta. Dakle, odaberimo datume, Donalde. Čuo sam da si slobodan sredom, rekao je Bajden u video poruci.

Tramp je prošle nedelje pozvao Bajdena na TV duel. "Hajde da odredimo datume sada. Spreman sam da se pojavim bilo gde gde ti hoćeš", poručio je Tramp putem društvenih mreža.

On je svog konkurenta nazvao "najgorim polemičarom" i "najgorim predsednikom do sada u istoriji SAD".

Posle najava iz Bajdenove kampanje da pripremaju dve runde TV debata bez publike, Tramp je sada poručio: "Samo mi reci kada i stižem".

-Spreman sam i voljan da raspravljam o lopovu Džou u oba predložena datuma - u junu i septembru. Snažno bih preporučio više od dve debate i veoma široku publiku za dodatnu zabavu, iako izgleda da se Bajden plaši gužve, dodao je on.

Predsednički izbori u SAD održaće se u novembru.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!