SVE GORI NA ZAPOROŠKOM FRONTU: Ruske jedinice ušle u Rabotino, vode se žestoke borbe

Novosti online

10. 04. 2024. u 09:49

NA UKRAJINSKOJ TV, ukrajinska vlast se osvrće na činjenicu da je izgubila većinu prostora vraćenog tokom prošlogodišnje protivofanzive.

СВЕ ГОРИ НА ЗАПОРОШКОМ ФРОНТУ: Руске јединице ушле у Работино, воде се жестоке борбе

Foto MO Rusije

Ovo izaziva posebnu nelagodu u redovima ukrajinske vlasti i iz razloga što na nizu drugih pravaca (ne samo tamo gde je trajala „protivofanziva”) Oružane snage Rusije postepeno preuzimaju kontrolu nad sve većim brojem teritorija i naseljenih mesta. Tako je pre neki dan podignuta ruska zastava nad zauzetim Pervomajskim, koji se nalazi severozapadno od Donjecka.

Poslanik Zaporoške oblasne rade Sergej Lišenko rekao je ukrajinskim gledaocima na televiziji da je ruska vojska ušla u Rabotino.

- Borbe se vode na ulicama samog Rabotina. Takođe na strani Verbovoj, linija borbenog dodira se pomerila u našem pravcu.

Prema Lišenku, ruske trupe „malo-pomalo potiskuju ukrajinske oružane snage, vraćajući ono što su izgubile tokom ukrajinske protivofanzive“.

Zanimljivo je da je između ukrajinske komande i pomenutog zamenika odmah nastao spor u odsustvu. Takozvane „Južne odbrambene snage“ su saopštile da je „Rabotino pod kontrolom ukrajinskih oružanih snaga, a ako neprijatelj (ruske oružane snage) uđe, onda je to samo divrezantska grupa“.

Na potpuno isti način ukrajinska komanda je tek nedavno govorila o Avdejevki, Tonenkoju, Orlovki, Mirnom, Pervomajskom, Bogdanovki i drugim naseljima, nad kojima su Oružane snage Ukrajine izgubile kontrolu, pretrpevši značajne gubitke.

Podsetimo, tokom noći Rusija je napala Ukrajinu sa 17 jurišnih bespilotnih letelica šahed-131/136, dve krstareće rakete iskander-K i jednom balističkom raketom iskander-M, a na meti su bili Odeska, Nikolajevska, Hersonska i Kirovogradska oblast, saopštile su ukrajinske vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?