POGLEDAJTE - REDAK SNIMAK UNIŠTENJA AVIONA U LETU: Ukrajinci oborili svog lovca-bombardera (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 03. 2024. u 16:18

NA društvenim mrežama objavljen je redak snima uništenja ratnog aviona u vazduhu. Radi se o MiG-29 Ukrajinskih oružanih snaga.

ПОГЛЕДАЈТЕ - РЕДАК СНИМАК УНИШТЕЊА АВИОНА У ЛЕТУ: Украјинци оборили свог ловца-бомбардера (ВИДЕО)

Foto printskrin telegram RVvoenkor

Tokom popodnevnih časova 8. marta mediji su izvestili da je kod Pokrovska u Dnjepropetrovskoj oblasti došlo do obaranja aviona SU-24 ukrajinskog vazduhoplovstva.

Prvobitno je izvešteno da je obaranje izvršila ruska PVO ali je posle utvrđeno da je do pada došlo usled prijateljske vatre i da je u pitanju Mig-29. Pad aviona se desio u relativno bezbednom vazdušnom prostoru po ukrajinske vazdušne snage. Pilot nije stigao da se katapultira te je stradao u avionu.

Proteklih meseci videli smo dosta slučajeve obaranja ruskih aviona usled prijateljske vatre. Tom prilikom uništeni su daleko vredniji, praktično, neprocenjivi aparati. Sada se sličan scenario dešava nad vazdušnim prostorom koji nadgleda ukrajinska PVO. Na pojedinim delovima fronta Rusija je neprikosnovena u vazdušnom prostoru.

Tu dominaciju možemo uočiti naročito oko Donjecka, u poslednjoj uspešnoj ofanzivi na Avdejevku sa okolinom. Takođe, na frontu oko Bahmuta ruska avijacija konstantno bombarduje ukrajinske položaje.

Mig-29 nije redak avion, ali Ukrajina u ovom trenutku nema više od 40 ovakvih aparata. Dosta ih je izgubljeno kako u vazduhu tako i na zemlji za čitavo vreme sukoba. Verovatno će i ovaj gubitak podsetiti na neophodnost dopremanja F-16 ukoliko se očekuje uspeh u vazduhu.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave