SRUŠENE SVE NADE KIJEVU: Oglasila se Nemačka - Niko to ne želi, prekinite!

Novosti online

08. 03. 2024. u 16:41

SLANjE raketa dugog dometa Kijevu, uključujući nemačke rakete „taurus“, neće biti od odlučujućeg značaja za ukrajinski sukob, Nemačka ne namerava da prelazi ovu granicu, izjavio je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus na zajedničkoj konferenciji za novinare sa finskim kolegom Anti Hakanenom.

СРУШЕНЕ СВЕ НАДЕ КИЈЕВУ: Огласила се Немачка - Нико то не жели, прекините!

Foto Tanjug/AP

- Niko ne želi da pošalje vojsku u Ukrajinu. Naravno, takve diskusije se vode i dalje. Ali, treba ih prekinuti. Sada prelazimo na drugi aspekt – rakete dugog dometa. Uvek smo naglašavali da ovakve rakete dugog dometa neće odlučiti ovaj rat - istakao je Pistorijus, a prenela TV „Feniks“.

Prema njegovim rečima, ove rakete bi „mogle da pomognu na određenim tačkama“ na frontu, iako Nemačka ne planira da „pređe odlučujuću liniju“ i nije spremna da isporuči rakete „taurus“ ukrajinskoj vojsci.

Foto: AP Photo/Michael Sohn

Ranije je nemački kancelar Olaf Šolc izjavio da se Berlin uzdržava od isporuke krstarećih raketa „taurus“ Kijevu jer imaju domet da pogode ciljeve u Moskvi.

Šef vlade je napomenuo da bi za obezbeđenje kontrole upotrebe raketa „taurus“ bilo neophodno poslati nemačke vojnike u Ukrajinu, ali je to, prema njegovim rečima, isključeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!