SPREČEN DRŽAVNI UDAR U BURKINI FASO: Prelazna vlada izvestila o nasilnom pokušaju zauzimanja vlasti

Đ. G.

27. 09. 2023. u 23:42

VOJSKA u Burkini Faso, koja je preuzela vlast pre godinu dana državnim udarom, saopštila je da je osujetila državni udar u utorak.

СПРЕЧЕН ДРЖАВНИ УДАР У БУРКИНИ ФАСО: Прелазна влада известила о  насилном покушају заузимања власти

Printskrin

- Prelazna vlada obaveštava javnost da su obaveštajne snage suzbile pokušaj državnog udara 26. septembra - navodi se u njihovom saopštenju.

Napominju da su neki vojnici i drugi koji stoje iza pokušaja puča privedeni, dok se za drugima još traga.

Ranije je portal Burkina24 javio da su u Burkini Faso održane demonstracije podrške prelaznim vlastima. Napomenuto je da su u utorak uveče društvenim mrežama počele da se šire informacije o „pokušaju državnog udara“ usmerenom protiv prelazne vlade Burkine Faso.

Krajem septembra 2022. mediji su objavili da je grupa vojnika u Burkini Faso, predvođena kapetanom Ibrahimom Traoreom, objavila smenu šefa prelazne vlade zemlje, potpukovnika Pol-Henrija Sandogo Damiba, suspenziju ustava i raspuštanje vlade. Damiba je najavio spremnost da dobrovoljno podnese ostavku ako pobunjenici ispune nekoliko uslova.

Burkina Faso, koja se nalazi u regionu Sahela, bori se da obuzda radikalnu ofanzivu džihadista koja traje od 2015. godine, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“- Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)