"GRADIMO JAKU POLJSKU": Pravo i pravda će tražiti smanjenje granice za penzionisanje

Tanjug

09. 09. 2023. u 20:17

PREDSEDNIK poljske desničarske stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski predstavio je danas planove te partije da se ženama u toj zemlji omogući odlazak u penziju nakon 38 godina rada, a muškarcima nakon 41 godine, i da se tako smanji starosna granica prema kojoj Poljaci mogu da počnu da primaju penziju za čak četiri godine.

ГРАДИМО ЈАКУ ПОЉСКУ: Право и правда ће тражити смањење границе за пензионисање

Foto: pixabay

- Gradimo jaku Poljsku. Neki nas možda ne vole, ali svi znaju da smo nezavisna država. Želimo Poljsku koja može da kaže: naši neprijatelji su pokušali da nas unište i potpuno su propali - rekao je Kačinjski na partijskoj konvenciji u poljskom gradu Konski, prenosi Blumberg.

Kako se navodi, na izborima će se posredno odlučivati o tome da li najveća istočnoevropska ekonomija, koja se graniči sa zemljom u ratu, nastaviti da navodno prkosi demokratskim standardima u EU, odnosno, da li će i dalje nastaviti sa politikom ''Poljska na prvom mestu'', koja se ogleda u velikodušnoj socijalnoj politici i brzom ekonomskom rastu, koji je, kako se navodi, najzaslužniji za opstanak Prava i pravde na vlasti poslednjih osam godina.

Agencija navodi da prema istraživanjima stranka Pravo i pravda i glavna opoziciona Građanska platforma nemaju potpunu većinu uoči izbora 15. oktobra, što govori o neizvesnim predviđanjima rezultata.

Predizborna kampanja je dobila novi zaokret ranije ove nedelje nakon što je centralna banka naglo smanjila kamatne  stope, što je dovelo do najvećeg pada valute zlota nakon početka rata u Ukrajini u 2022.

Tokom obraćanja na partijskoj konvenciji, premijer Mateuš Moravijecki je rekao da vlada želi da poveća produktivnost i podigne plate na francuski nivo u narednih šest godina, ali ''bez uličnih nereda i zapaljenih automobila''.

 

BONUS VIDEO: HONG KONG POTPOLjEN: Najveće padavine u poslednjih 140 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)