PEVAČ GRUPE "KIS" GOVORIO O TRETMANU PROMENE POLA KOD DECE Stenli: "To je opasna moda, zbunjujete mališane" (FOTO)

Đ. G.

01. 05. 2023. u 18:06

POL Stenli, suosnivač i pevač legendarne američke rok grupe "Kis", izjasnio se protiv onoga što je nazvao „opasnom modom“ tretmana promene pola za decu u dugačkom postu na Tviteru objavljenom u nedelju.

ПЕВАЧ ГРУПЕ КИС ГОВОРИО О ТРЕТМАНУ ПРОМЕНЕ ПОЛА КОД ДЕЦЕ Стенли: То је опасна мода, збуњујете малишане (ФОТО)

Foto: Jutjub printskrin/CBS New York

Stenli je oštro kritikovao roditelje koji bi razmotrili da dozvole svom potomstvu da se angažuje u brizi o promeni pola. Napisao je da postoji „velika razlika između podučavanja prihvatanja i normalizacije, pa čak i podsticanja učešća u životnom stilu koji zbunjuje malu decu pitanjem njihove seksualne identifikacije“.

Stenli (71) je dodao da veruje da su neka deca uvučena u „zabavu korišćenja zamenica“ i da, iako postoje ljudi koji mogu legitimno tražiti promenu pola u odraslom dobu, njihova „borba“ je pretvorila temu u "tužan i opasan hir”.

Stenlijeve primedbe dolaze usred talasa zakonodavnih poteza u najmanje deset američkih država koje predvode republikanci da se uvedu ograničenja za sticanje blokatora puberteta ili traženje tranzicione operacije u poslednjih nekoliko meseci, navodi Telegraf.

Najmanje 385 zakona koji se odnose na LGBTK pitanja uvedeno je u Sjedinjenim Državama ove godine do 7. marta, prema podacima koje je analizirala Američka unija za građanske slobode. Ista organizacija je primetila da je samo 306 predloženo u celoj 2022.

 

Govoreći u martu, američki predsednik Džo Bajden nazvao je buduće zakone koji žele da nametnu ograničenja prava transrodnih osoba „grešnim“. „Za mene je to, ne znam, okrutno“, rekao je Bajden za Si-En-En, ne elaborirajući o kojim pitanjima prava transrodnih osoba govori.

Čini se da je Bela kuća takođe nagovestila svoje odobravanje tretmana promene pola u nizu dokumenata objavljenih prošle godine, uključujući i onaj koji je objavila Kancelarija za pitanja stanovništva Ministarstva zdravlja i ljudskih službi. 

Stenli je u prošlosti ulazio u sporne javne teme. On je 2017. prekorio bivšeg NFL igrača Kolina Kepernika što je klečao tokom izvođenja američke himne pre utakmice, preneo je RT.

BONUS VIDEO: Pošasti postmoderne - Kanadski političari u štiklama vrckaju, sve to snima ministar saobraćaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu