"VELIKA BRITANIJA JESTE I BIĆE VEČITI NEPRIJATELJ RUSIJE": Oštra poruka Medvedeva povodom uvođenja sankcija protiv petorice Rusa

Đ.G.

21. 04. 2023. u 14:15

VELIKA Britanija je bila, jeste i biće večiti neprijatelj Rusije, rekao je Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, komentarišući uvođenje sankcija protiv pet lica iz Ruske Federacije u vezi sa slučajem opozicionog političara Vladimira Kara-Murza (priznat kao strani agent u Ruskoj Federaciji).

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ЈЕСТЕ И БИЋЕ ВЕЧИТИ НЕПРИЈАТЕЉ РУСИЈЕ: Оштра порука Медведева поводом увођења санкција против петорице Руса

Foto: Profimedia/Mikhail Tereshchenko/ilustracija

Sankcije su uvedene protiv sudije moskovskog Basmanskog suda Elene Lenskaje, koja je, prema britanskim vlastima, "odobrila hapšenje Kara-Murze, kao i dvojici istražitelja u njegovom slučaju - Denisa Kolesnikova i Andreja Zadačina. Na spisku sankcija su se našla i dva službenika FSB Ruske Federacije - Aleksandar Samofal i Konstantin Kudrjavcev.

- Nije me briga za njihove odluke. Britanija je bila, jeste i biće naš večiti neprijatelj. U svakom slučaju, sve dok njihovo bahato i odvratno vlažno ostrvo ne ode u ambis mora od talasa koji je stvorio najnoviji ruski sistem naoružanja - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu komentarišući ove sankcije.

On je dodao da je „veličanstvena vera britanskih degenerika u njihovu izuzetnost“.

- Poenta nije čak ni u konkretnom „slučaju”, već u njihovom svetom uverenju da je ovo strašna kazna i da će se ruski zvaničnici oko toga histerično boriti. Ipak, očigledno je da sukob zastarele forme (degenerisana britanska monarhija) i podrugljivi sadržaj (pogledajte lica njihovih nedavnih premijera – Borisa Džonsona, Tereze Mej i ovog, kako ste rekli, Sunaka, ne sećam se kako se zove) stvara veoma bizarna stvorenja - dodao je Medvedev.

BONUS VIDEO: BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI - Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina