RANJEN TINEJDŽER AFROAMERIKANAC: Ušao greškom u pogrešnu kuću u Misuriju

Tanjug

17. 04. 2023. u 18:07

NADLEŽNI u Kanzasu, u američkoj saveznoj državi Misuri, sprovode istragu o incidentu u kojem je muškarac upucao afroameričkog tinejdžera koji je greškom ušao u njegovu kuću da pokupi mlađu braću.

РАЊЕН ТИНЕЈЏЕР АФРОАМЕРИКАНАЦ: Ушао грешком у погрешну кућу у Мисурију

Foto: Jutjub/Printskrin

Šefica policije Stejsi Grejvs rekla je da policija prikuplja dokaze da ih preda tužiocu.

-Želim da svi znaju da ih slušam i da razumem zabrinutost u zajednici, kazala je Grejvs, preneo je Glas Amerike (VOA).

-Kanzas siti star objavio je da je Ralf Jarl (16) hospitalizovan noć pošto jer ranjen kada je krenuo da iz kuće prijatelja pokupi mlađu braću.

Greškom je ušao u drugu kuću i tamo je ranjen.

Policija nije objavila sa koliko je metaka ranjen, niti stepen povreda koje je zadobio, ali se zna da je u stabilnom stanju, iako je policija u prvom saopštenju navela da ima povrede opasne po život.

Rasa napadača takođe nije objavljena, međutim, advokat koji se bori za prava crnaca, Ben Kramp, kazao je da je napadač verovatno belac, navodi VOA.

Nadležni takođe istražuju da li je napadač reagovao u skladu sa zakonima koji u Mizuriju dozvoljavaju građanima da se brane ako osete da su napadnuti.

Jarl je trebalo da pokupi braću iz kuće prijatelja, ali je promašio adresu, napisala je njegova tetka Fejt Spunmor, dodaje VOA.

Prema njenim rečima, čovek je otvorio vrata i upucao Jarla u glavu.

Kada je pao na zemlju, pucao je ponovo.

Jarl je ustao i pobegao, i ušao u tri kuće pre nego što je neko pristao da mu pomogne.

Vlasnik kuće je uhapšen i odveden u pritvor, a na mestu pucnjave nađeno je vatreno oružje koje je koristio.

Gradonačelnik Kvinton Lukas kazao je da razueme da postoji zabrinutost da je napad rasno motivisan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)