BAJDEN I MAKARTI RAZGOVARALI O BUDŽETU: Republikanci traže smanjenje izdataka kako bi se spustio dug

Tanjug

02. 02. 2023. u 00:41

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden i predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa, republikanac Kevin Mekarti sastali su se danas i razgovarali više od jednog sata o budžetskim pitanjima i javnoj potrošnji.

БАЈДЕН И МАКАРТИ РАЗГОВАРАЛИ О БУЏЕТУ: Републиканци траже смањење издатака како би се спустио дуг

Foto: AP Photo/Evan Vucci

-Dobar prvi sastanak. Očekivanja za postizanje značajnog napretka nisu bila velika jer se zastupnici iz redova Republikanske partije zalažu za dogovor o značajnom smanjenju budžeta kako bi se sprečila kriza nacionalnog duga, rekao je Makarti, prenosi AP.

Upozoravajući da se ekonomija ne sme dovesti u haos, Bajden se opirao direktnim pregovorima o javnoj potrošnji jer je to pitanje povezano sa procesom podizanja gornje granice legalnog državnog duga, navodi AP.

Po završetku današnjeg susreta sa predsednikom države Makarti je izjavio da se sa Bajdenom dogovorio da se ponovo sretnu.

- Za sada nema dogovora, nema drugog obećanja osim da ćemo nastaviti ovaj razgovor. Mi imamo različite stavove o ovom pitanju, ali ja smatram da je ovo bio dobar sastanak, rekao je Makarti novinarima ispred Bele kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URADILI SMO SIMULACIJU, OVO JE REZULTAT: Evo kako će se završiti utakmica Srbija - Danska na EURO 2024!