MOĆNI ISKANDERI U LUKAŠENKOVIM RUKAMA: Beloruska vojska spremna za rukovanje raketnim sistemima (VIDEO)

Novosti online

01. 02. 2023. u 22:23 >> 02:14

BELORUSKA vojska počela je samostalno da koristi operativno-taktički raketni sistem „iskander“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije.

МОЋНИ ИСКАНДЕРИ У ЛУКАШЕНКОВИМ РУКАМА: Белоруска војска спремна за руковање ракетним системима (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin/Military Plus

Beloruski vojnici koje će rukovati „iskanderima“ završili su obuku u saradnji sa Centrom za vojnu obuku Oružanih snaga Rusije.

-Po završetku teorijskog dela obuke, oni su prošli i praktičnu obuku na beloruskim poligonima, dodao je načelnik raketnih snaga i artiljerije beloruske vojske, pukovnik Ruslan Čehov.

Kako je dodao, Belorusija raspolaže sa dovoljno raketa za sistem „iskander“ koje joj omogućavaju „da izvrši bilo koji zadatak na udaljenosti do 500 kilometara“.

-U sastavu raketnih snaga Oružanih snaga Belorusije nedostajao je upravo takav sistem – sistem koji je u stanju da izvršava zadatke na udaljenosti većoj od 300 kilometara, rekao je Čehov.

U decembru 2022. godine predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da su sistemi S-400 i „iskander“ stupili na borbeno dežurstvo. Kako je istakao, Belorusija je kupila od Rusije dovoljan broj raketnih sistema „iskander“ i protivvazdušnih raketnih sistema S-400 „trijumf“.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

O OVOME ĆE SE PRIČATI: Čola postao tiktoker - vidite prvu objavu