FRANCUZI U STRAHU ZBOG UTAKMICE SA MAROKOM: Čak 10.000 policajaca će čuvati red na ulicama, polufinale visokog rizika

G. Čvorović - Od stalnog dopisnika: PARIZ

13. 12. 2022. u 19:02

FRANCUSKA strahuje od sukoba navijača i nereda koji bi mogli da uslede na njenoj teritoriji posle meča polufinala Svetskog prvenstva u Kataru između Francuske i Maroka.

ФРАНЦУЗИ У СТРАХУ ЗБОГ УТАКМИЦЕ СА МАРОКОМ: Чак 10.000 полицајаца ће чувати ред на улицама, полуфинале високог ризика

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Ministar policije Žerald Darmanen je zato najavio da će slavlje pobedničkog tima posle utakmice obezbeđivati deset hiljada policajaca u celoj zemlji, od čega pet hiljada u Parizu. Na Jelisejskim poljima biće 1.200 čuvara reda.

Takođe, biće zatvoren za saobraćaj deo kružnog autoputa oko Pariza koji vodi do Šanzelizea, kao i više stanica gradske i prigradske železnice u francuskoj prestonici.

U Francuskoj zvanično živi preko 800.000 Marokanaca, ali se procenjuje da ih možda ima i do 1,3 miliona. Oni su već u Parizu i drugim evropskim gradovima proslavljali pobede svog tima u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva, a u pojedinim trenucima je dolazilo i do sukoba sa snagama reda.

Na Jelisejskim poljima je do sada bilo i zapaljenih automobila i uništene imovine, a do napetosti sa policijom i nereda dolazilo je i u Nici, Briselu...

Francuske vlasti strahuju za bezbednost naročito sada, jer se u eliminacionom delu takmičenja direktno susreću Francuska i Maroko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024