PUCNJAVA U AUSTRALIJI: Ubijeno šest osoba, među njima i dva policajaca

Tanjug

12. 12. 2022. u 23:59

U PUCNjAVI na izolovanom imanju u ruralnom području australijske države Kvinslend, ubijeno je šest osoba, među njima i dva policajca, saopštile su danas australijske vlasti.

ПУЦЊАВА У АУСТРАЛИЈИ: Убијено шест особа, међу њима и два полицајаца

Foto: Profimedia/Ilustracija

U prvim informacijama koje su stigle iz državne policije Kvinslenda navodi se da su policajce upucala dvojica naoružanih prestupnika koji su otvorili vatru kada se policijska patrola približila kući na imanju u Viambili udaljenom oko 300 kilometara severozapadno od Brizbejna, glavnog grada Kvinslenda, preneo je Rojters.

Nakon toga su ubijene su još tri osobe, uključujući jednu ženu, a dvojica policajaca su prevezena u bolnicu sa povredama koje nisu opasne po život, saopštila je policija.

Premijer australijske valde Entoni Albaniz opisao je incident kao "užasan i srceparajući događaj za porodice i prijatelje policajaca iz Kvinslenda koji su izgubili živote na dužnosti".

-Moje saučešće svima koji večeras tuguju. Australija tuguje sa vama, napisao je Albaniz na svom Tviter nalogu.

Komesar policije Kvinslenda Katarina Kerol rekla je da je današnja pucnjava incident sa najvećim brojem stradalih pripadnika državne policije u novije vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna