OŠTRO UPOZORENJE ZA FRANCUZE: Restrikcije struje "ugasiće" hitne telefonske pozive?

Tanjug

30. 11. 2022. u 16:25

POZIVANjE hitnih službi telefonom možda neće biti moguće u delovima Francuske ako ove zime bude dužih nestanaka struje, izjavila je danas Kristel Hajdeman, šefica telekom operatera Oranž.

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ФРАНЦУЗЕ: Рестрикције струје угасиће хитне телефонске позиве?

EPS

Ovo oštro upozorenje je suprotno umirujućem tonu francuske vlade po tom pitanju i apostrofira izazove s kojima se suočava telekomunikaciona industrija u pružanju mobilnih usluga u slučaju produženih isključenja struje, budući da se Francuska sprema za racionalizaciju energije zbog rata u Ukrajini, prenosi Rojters.

- Ako se u nekom geografskom području usluge mobilne mreže isključe na dva sata, to znači da neko vreme neće biti pristupa uslugama hitnih službi. Iluzorno je zamišljati da ćemo moći da pružamo usluge svim Francuzima u slučaju nestanka struje - rekla je Hajdeman francuskim poslanicima u obraćanju u Senatu.

Zvaničnici iz industrije telekomunikacija rekli su za Rojters u septembru da strahuju da bi restrikcije struje, koje su moguće nakon pada isporuka energije iz Rusije, mogle da "ugase" delove mobilnih mreža širom Evrope.

Hejdeman, koja je došla na čelo Oranža u aprilu, navela je da je ta kompanija testirala svoje mobilne mreže u Francuskoj kako bi procenila i predvidela rizike od nestanaka struje.

Njena izjava je u kontrasti sa onima koje je dala vlada u Parizu.

- Ako u datom trenutku bude problema sa napajanjem, postoji ono što mi zovemo 'resursne antene' koje omogućavaju pozivanje  svih brojeva za hitne slučajeve - izjavio je u utorak portparol francuske vlade Olivije Veran, dodaje britanska agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega