UKRAJINSKE SNAGE GRANATIRALE NASELJA U DONBASU: U dva sata ispaljeno oko 160 granata

Novosti online

17. 02. 2022. u 07:47

UKRAJINSKE snage bezbednosti u četvrtak ujutro su dva sata granatirale devet naselja na teritorijama samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike, saopštila su predstavništva republika u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ ГРАНАТИРАЛЕ НАСЕЉА У ДОНБАСУ: У два сата испаљено око 160 граната

Foto Tanjug/AP

- Ispaljeno je oko 160 granata kalibra većeg od 12,7 mm - prenosi Donjecka novinska agencija.

Kako je naveo predstavnik LNR - oružane formacije Ukrajine grubo su prekršile režim prekida vatre, koristeći oružje koje, u skladu sa Minskim sporazumima, mora da bude povučeno.

Prema njegovim rečima, od 3.30 po srednjoevropskom vremenu ukrajinska vojska je iz minobacača kalibra 120 i 82 mm, bacača granata i teških mitraljeza gađala naselja Sokoljniki, Zoloto 5, Vesjolenjko, Nižnje Lozovo i Donjecki koja su pod kontrolom Luganska.

Predstavništvo LNR je dodalo da teritorija republike u sredu nije granatirana.

Kasnije je načelnik uprave Narodne milicije LNR Jan Leščenko izjavio da se situacija na kontakt liniji u Donbasu značajno pogoršala u poslednja 24 časa.

- U protekla 24 sata situacija na kontakt liniji značajno se pogoršala. Neprijatelj, po direktnom naređenju kijevskog vojno-političkog rukovodstva, pokušava da eskalira sukob... Pozivamo međunarodne posmatrače da zabeleže agresivna dejstva kijevskih snaga i preduzmu hitne mere za sprečavanje krvoprolića u Donbasu - rekao je Leščenko u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu Narodne milicije LNR.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)