KADIROV TRAŽI OD PUTINA DA PREDUZME ODLUČUJUĆI KORAK: "Vrhovni komandant je mudar i dalekovid političar"

Novosti online

16. 02. 2022. u 18:34

PREDSEDNIK Čečenije Ramzan Kadirov podržao je danas poslanike Državne dume koji su zatražili od ruskog predsednika Vladimira Putina da prizna nezavisnost Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike.

КАДИРОВ ТРАЖИ ОД ПУТИНА ДА ПРЕДУЗМЕ ОДЛУЧУЈУЋИ КОРАК: Врховни командант је мудар и далековид политичар

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kadirov je na svom telegram kanalu napisao sledeće:

- Verujem da će vrhovni komandant udovoljiti tom zahtevu. Vladimir Vladimirovič je dalekovid i mudar političar. Mislim da će sigurno preduzeti tako važan korak - rekao je lider Čečenije.

On je siguran da većina građana Rusije deli isto mišljenje po pitanju DNR i LNR. Podsetio je i da se protiv dve republike vodi informacioni rat, i smatra da će se njihovim priznanjem okončati "dugotrajna konfrontacija i krvoproliće".

Podsećamo, Državna duma je juče izglasala nacrt rezolucije o priznanju Donjecke narodne republike i Luganske narodne republike.

Predsednik Donjeg doma parlamenta Vjačeslav Volodin izjavio je tada da će dokument odmah biti upućen predsedniku države.

Poslanici smatraju da će priznanje DNR i LNR stvoriti osnove za obezbeđivanje bezbednosnih garancija i zaštitu stanovnika tih republika od spoljnih pretnji, kao i za jačanje međunarodnog mira i regionalne stabilnosti, naglasio je Volodin.

Šef diplomatije EU Žosep Borelj je odmah osudio predlog ruske Dume, a za njim je to uradio i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji je upozorio Moskvu da ne priznaje DNR i LNR.

- Ako se to dogodi, to će biti još jedno eklatantno narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, jer nema sumnje da su Donjeck i Lugansk deo Ukrajine u okviru njenih međunarodno priznatih granica. Ne samo to, to će biti i kršenje sporazuma iz Minska, pa će dodatno otežati pronalaženje političkog rešenja u okvirima dogovora postignutih u Minsku - rekao je Stoltenberg novinarima u Briselu.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista