MOSKVA UPOZORAVA KIJEV: Svaki pucanj može imati fatalne posledice u Donbasu

Novosti online

16. 02. 2022. u 18:00

BILO koji nagli pokret na kontakt liniji u Ukrajini može dovesti do fatalnih posledica, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

МОСКВА УПОЗОРАВА КИЈЕВ: Сваки пуцањ може имати фаталне последице у Донбасу

Foto Tanjug/AP

-Histerija koju podstiče Zapad izvršila je snažan psihološki pritisak na stanovništvo Ukrajine, ali na njima je da se pozabave time, istakla je Zaharova.

Takođe je konstatovala da bi vlasti u Kijevu mogle da iskoriste aktuelnu situaciju za „samoubilačku agresiju protiv Donbasa“.

-Nas zanima drugo – činjenica da je to zemlja u kojoj je u toku goruća faza unutrašnje konfrontacije i stoga je važno stanje ljudi, uključujući njihovo moralno stanje, jer svaki nagli pokret, između ostalog i na kontakt liniji, svaki pucanj, svaka provokacija na kraju mogu dovesti do nekih fatalnih posledica, upozorila je portparolka.

Kako je dodala, stanovnike Ukrajine treba umiriti, a ne podsticati histeriju, čime se bavi Zapad.

-Pozivamo zemlje Zapada da prestanu da podstiču antirusku histeriju, a ona je zapravo i antiukrajinska, pozivamo ih da prestanu da pumpaju Kijev oružjem. Te akcije negativno utiču kako na rešavanje sukoba u Donbasu, tako i na celokupnu situaciju u sferi bezbednosti i stabilnosti u Evropi, poručila je Zaharova.

Podsetimo, naoružane ukrajinske snage iz pravca naselja Orehovo, pod kontrolom Kijeva, juče su iz snajpera pucale na naselje Golubovsko, pod kontrolom LNR, i ubili jednog pripadnika Narodne milicije.

Narodna milicija LNR uzvratila je vatrom po položajima ukrajinske vojske u Donbasu.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)