ŽIRINOVSKI PREDLAŽE REŠENJE: Cela Ukrajina treba da bude deo Rusije!

Novosti online

20. 01. 2022. u 18:21

PREDSEDNIK Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) Vladimir Žirinovski saopštio je u intervjuu za Sputnjik da priznanje samoproglašenih Donjecke i Luganske narodne republike neće biti od koristi ruskom narodu u Ukrajini.

ЖИРИНОВСКИ ПРЕДЛАЖЕ РЕШЕЊЕ: Цела Украјина треба да буде део Русије!

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

-Na primer, mi to uradimo, i šta dalje? Odmah će mir da zavlada? Ne. Pretnja Rusima će nestati? Ne. Ko, osim nas, će priznati tu odluku? Niko. Time ništa nećemo postići na planu strateške bezbednosti Rusije, nećemo zaštititi Ruse u Ukrajini, objasnio je Žirinovski stav svoje partije.

Po njegovim rečima, ako obraćanje Komunističke partije Rusije bude prihvaćeno, to će izazvati nove zapadne sankcije. Zato, Žirinovski smatra, treba „zadati udarac tako da ga svi dobro zapamte“.

-Stav LDPR je da cela Ukrajina treba ponovo da bude deo Rusije, izjavio je Žirinovski.

Podsetimo, juče je Komunistička partija na čelu sa njenim predsednikom Genadijem Zjuganovim podnela predlog obraćanja donjeg doma ruskog parlamenta predsedniku Vladimiru Putinu da prizna DNR i LNR. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da komentariše ovu inicijativu pre rezultata glasanja u Državnoj dumi.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA: Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POTVRĐEN IZBOR GOLOBA ZA PREMIJERA: Za bilo 54 poslanika, 30 protiv