IRAN JE OZBILJAN U NUKLEARNIM PREGOVORIMA: Raisi - "Tražimo dobar sporazum"

Tanjug

11. 12. 2021. u 19:05

PREDSEDNIK Irana Ebrahim Raisi izjavio je danas da je Teheran ozbiljan u nukleanim pregovorima koje vodi sa svetskim silama u Beču, javila je iranska državna novinska agencija IRNA.

ИРАН ЈЕ ОЗБИЉАН У НУКЛЕАРНИМ ПРЕГОВОРИМА: Раиси - Тражимо добар споразум

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi/Printscreen/

- Činjenica da smo predstavili tekst predloga Irana stranama koje učestvuju u pregovorima pokazuje da smo ozbiljni u razgovorima, i ukoliko je i druga strana ozbiljna u vezi sa ukidanjem sankcija, postići ćemo dobar sporazum. Definitivno tražimo dobar sporazum - rekao je Raisi, a prenosi Rojters.

Indirektni pregovori SAD i Irana o oživljavanju iranskog nuklearmog sporazuma iz 2015, nastavljeni su u četvrtak u Beču.

Diplomate iz Francuske, Velike Britanije, Nemačke, Rusije i Kine posreduju između dve strane jer Teheran odbija direktni kontakt sa Vašingtonom.

Neimenovani izvor iz Evrope nagovestio je u petak da je Iran pristao da nastavi pregovore tamo gde su su prekinuti u junu, ali su iranski zvaničnici to negirali.

Prema originalnom sporazumu, iz kojeg se bivši američki predsednik Donald Tramp povukao 2018. godine, Iran je morao da ograniči nuklearni program, a zauzvrat bi SAD, EU i UN ublažile sankcije toj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu