IPAK POOŠTRAVAJU MERE: Britanija prelazi na plan B zbog širenja omikron soja

Tanjug

08. 12. 2021. u 20:21

BRITANSKI premijer Boris Džonson saopštio je danas da pokreće takozvani plan B za Englesku, koji između ostalog uključuje i uputstva za ljude da rade od kuće, kako bi se usporilo širenje omikron soja korona virusa.

ИПАК ПООШТРАВАЈУ МЕРЕ: Британија прелази на план Б због ширења омикрон соја

Foto Tanjug-AP

- Iako bi situacija mogla da bude bolja, a ja se iskreno nadam da hoće, znamo da bi eksponencijalni rast mogao da dovede do velikog porasta hospitalizacija, a samim tim, nažalost, i smrtnih slučajeva, i zato je sada proporcionalna i odgovorna mera prelazak na plan B u Engleskoj - rekao je Džonson na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Kako pišu britanski mediji, „Plan B“ podrazumeva da se od građana zahteva da pokažu dokaz o punoj vakcinaciji (dve doze) prilikom ulaska u javne objekte, uz nove direktive za rad od kuće i nova pravila o nošenju zaštitne maske.

Još 131 slučaj omikrona identifikovan je danas širom Velike Britanije, pa je sada u toj zemlji zvanično 568 ljudi obolelo od tog soja korona virusa. Danas je drugi dan zaredom u kojem je otkriveno više od 100 novih slučajeva omikrona, nakon što je utorak 101 osoba obolela od novog soja, preneo je "Skaj njuz"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024