OMIKRON SE ŠIRI: Novi soj virusa potvrđen u 15 američkih država

Tanjug

05. 12. 2021. u 17:28

NOVI omikron soj virusa korona do sada je potvrđen u 15 američkih saveznih država, ali delta soj ostaje dominantan u većini slučajeva širom zemlje, saopštila je danas direktorka američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Rošel Valenski.

ОМИКРОН СЕ ШИРИ: Нови сој вируса потврђен у 15 америчких држава

Foto: EPA

- Znamo da imamo nekoliko desetina slučajeva (omikrona) i pomno ih pratimo. I svaki dan slušamo o sve verovatnijim slučajevima, tako da će taj broj verovatno rasti - rekla je u intervjuu za ABC Njuz direktorka CDC-a, prenosi agencija Rojters.

Valanski je navela kako je potrebno još podataka, a da je omikron soj virusa korona potvrđen u Kaliforniji, Koloradu, Konektikatu, Havajima, Merilendu, Masačusetsu, Minesoti, Misuriju, Nebraski, Nju Džersiju, Njujorku, Pensilvaniji, Juti, Vašingtonu i Viskonsinu.

Valenski je rekla da je delta soj onaj koji predstavlja većinu slučajeva u Sjedinjenim Državama i s obzirom na to, kako je navela, da je poznato da vakcine štite od hospitalizacije i smrti, zdravstveni zvaničnici se nadaju da će one ublažiti uticaj omikrona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)