VOJSKA NA ULICAMA SALVADORA: Predsedsednik Bukele kaže da su "sile mraka u akciji"

D. D. S.

12. 11. 2021. u 12:04

VOJSKA je na ulicama prstonice Salvadora pošto je u jednoj nedelji zabeleženo više od 30 ubistava u ovoj siromašnoj centralnoameričkoj zemlji od 6,5 miliona stanovnika. Kako prenosi agencija Rojters predsednik Salvadora Najib Bukele izvođenjem vojske na ulice San Salvadora je odgovorio na povećan broj ubistava.

ВОЈСКА НА УЛИЦАМА САЛВАДОРА: Председседник Букеле каже да су силе мрака у акцији

Foto: Depositphotos

- Poslali smo policiju i oružane snage da suzbiju povećanje u broju ubistava u prethodnih 48 sati - naveo je Bukele na Fejsbuku.

Bukele je dodao da su "sile mraka" u akciji, ali nije obrazložio više od toga.Zasad se ne zna koliko je vojnika poslato i koliko će operacija trajati.

Za vreme Bukeleovog mandata od 2019. godine broj ubistava je opao i iznosi manje od dve osobe dnevno. Država je, međutim, na udaru uličnih bandi od završetka građanskog rata 1992. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!