BAJDEN POTVRDIO DA JE DOBRO: Klinton će uskoro da napustiti bolnicu

Tanjug

16. 10. 2021. u 00:59

AMERIČKI predsednik DŽozef Bajden danas je izjavio da će bivši predsednik SAD Bil Klinton uskoro biti pušten iz kalifornijske bolnice gde se leči od infekcije.

БАЈДЕН ПОТВРДИО ДА ЈЕ ДОБРО: Клинтон ће ускоро да напустити болницу

Foto: EPA

Bajden je dodao da još nije izvesno da li će to biti sutra ili nešto kasnije, preneo je Rojters.

Bivši američki predsednik Bil Klinton primljen je u bolnicu u Kaliforniji zbog infekcije i dobro je reagovao na dvodnevnu terapiju, saopštili su ranije danas njegovi lekari.

Klinton (75) je hospitalizovan u utorak uveče u Medicinskom centru UCIM u kalifornijskom gradu Ervajnu, zbog sumnje na infekciju krvi, za koju lekari veruju da je započela kao urinarna infekcija, prenosi Rojters pozivajući se na izveštaj CNN.

 - On se oporavlja i dobre je volje, a zahvalan je lekarima, medicinskim sestrama i osoblju koji mu pružaju odličnu negu - Saopštio je Angel Urenja, portparol bivšeg predsednika SAD.

U saopštenju se navodi da Klinton ostaje u bolnici radi stalnog praćenja.

NJegov portparol je objasnio da nakon dva dana lečenja, broj belih krvnih zrnaca kod Klintona opada i da dobro reaguje na antibiotike.

 - Medicinski tim iz Kalifornije bio je u stalnoj komunikaciji sa predsedničkim medicinskim timom iz NJujorka, uključujući i njegovog kardiologa. Nadamo se da će uskoro otići kući"- naveo je u saopštenju Urenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)