MASOVNA VAKCINACIJA: Oko 60 odsto Slovenaca će primiti vakcinu protiv Koivd-19

Tanjug

22. 09. 2020. u 20:32

KADA vakcina protiv Kovid-19 postane dostupna, očekuje se da će biti vakcinisano oko 60 odsto slovenacke populacije ili oko 1,2 miliona ljudi, izjavio je slovenački ministar zdravlja Tomaž Gantar.

МАСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА: Око 60 одсто Словенаца ће примити вакцину против Коивд-19

Foto: N. Fifić

Gantar je, odgovarajući na pitanje poslanika, citirao interno istraživanje koje je pokazalo da je oko 55 odsto zaposlenih i 69 procenata korisnika domova za stare izrazilo želju da se vakciniše, prenela je STA.

On je rekao i da se i u EU očekuje da će biti vakcinisano oko 60 odsto ljudi, odgovarajući na pitanje Violete Tomić, poslanice opozicione levice, juče u Narodnoj skupštini.

Tomićeva je istakla da je Kovid-19 prouzrokovao neuspeh u rešavanju drugih problema i bolesti, što smatra neprihvatljivim.

Gantar je istakao da su se liste čekanja u javnom zdravstvenom sistemu već povećale više nego 10 puta u godinama ekonomskog rasta, a takođe su se značajno povećale tokom prva dva meseca epidemije.

U to vreme zdravstvene usluge su morale biti ograničene jer je bolest još bila nepoznata, rekao je ministar zdravlja i dodao da se danas čine napori da se izbegne slična situacija, ali da mnogo zavisi od discipline u pridržavanju postojećih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba