POKUŠALI DA PROKRIJUMČARE DETE PREKO GRANICE BiH: Sprečena trgovina ljudima, devojčica vraćena majci

Novosti online

17. 04. 2024. u 13:26

NA GRANIČNOM prelazu Brod, Služba za poslove sa strancima BiH i Granična policija BiH sprečila je krijumčarenje devojčice od pet godina.

ПОКУШАЛИ ДА ПРОКРИЈУМЧАРЕ ДЕТЕ ПРЕКО ГРАНИЦЕ БиХ: Спречена трговина људима, девојчица враћена мајци

Foto: Tanjug

Iz Tužilaštva BiH su saopštili da je tužilac iz Odseka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinisao aktivnosti u saradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobuske linije na graničnom prelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identifikovali žrtvu međunarodne trgovine ljudima, prenose Nezavisne novine.

- Identifikovana žrtva je petogodišnja devojčica koja se nalazila u pratnji stranog državljanina, koji je po nalogu postupajućeg tužioca zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH, a žrtva je u skladu sa pravosudnim smernicama za zaštitu žrtava trgovine ljudima adekvatno zbrinuta i smeštena u sigurnu kuću. Žrtvi je dodeljen specijalni staratelj za decu strane državljane bez pratnje i žrtve trgovine decom - istakli su iz Tužilaštva BiH.

Dodali su da se navedena devojčica nalazi u bazi potraga za osobama za kojima tragaju međunarodne institucije, te je postupajući tužilac u stalnoj komunikaciji sa nadležnim tužilaštvom i policijom u Vizbadenu, Nemačka, a preduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja deteta majci.

- Tužilaštvo BiH se zahvaljuje na efikasnoj i profesionalnoj saradnji inspektorima Službe za poslove sa strancima BiH i sigurnoj kući koja je pružila podršku u ovim aktivnostima - istakli su iz ove institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?