POSLE PUCNJAVE U SISKU: Poziv u Hrvatskoj za predaju oružja

Novosti online

02. 07. 2023. u 19:51

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak pozvao je danas sugrađane da predaju oružje koje drže po kućama nakon pucnjave u Sisku u Hrvatskoj u kojoj je jedna žena poginula, a osam osoba povređeno, od kojih četiri teže.

ПОСЛЕ ПУЦЊАВЕ У СИСКУ: Позив у Хрватској за предају оружја

Foto: Printskrin/Jutjub/Večernji list

Celjak je napisao na Fejsbuku da je držanje oružja u kući korak do tragedije ili nasilnog oduzimanja života.

Celjak je istakao da je tragedija koja se dogodila sinoć potresla ne samo Sisak i županiju, već celu Hrvatsku.

On je rekao da ne postoje reči utehe i uputio saučešće članovima porodice ubijene žene, objavio je Indeks.

Od četiri teško povređene osobe, koje su nakon sinoćnje pucnjave dovezene u sisačku Opštu bolnicu „Dr Ivo Pedišić“, dve su i dalje životno ugrožene, dok je stanje druge dve povređene osobe nešto bolje, saopšteno je danas iz bolnice.

Pucnjava u sisačkoj Ulici Capraške poljane dogodila se sinoć oko 20.10 sati, poginula je 45-godišnja žena, a ukupno je povređeno osam osoba, među kojima i jedan vatrogasac i jedno dete.

Brzom intervencijom policije pronađen je i uhapšen 58-godišnji napadač, rečeno je ranije danas na vanrednoj konferenciji za novinare sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Napadač je zapalio i dva stambena objekta koji su potpuno izgoreli, kao i jedan automobil, a treći stambeni objekat i drugi automobil su delimično izgoreli.

Motivi napada još uvek nisu poznati, a hrvatski mediji navode da je uhapšeni muškarac bio psihički labilan, kao i da je bio na ratištu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!