STRAŠNA AFERA POTRESA NAJVEĆU ZAGREBAČKU BOLNICU: Trgovali organima državljana Srbije

Jurica Kerbler

07. 06. 2022. u 19:28

NAJVEĆU zagrebačku bolnicu KBC Rebro potresa neverovatna afera nakon što su procurile informacije da su dvojica imućnih Hrvata kupili bubrege državljana Srbije koji su im onda u Zagrebu presađeni.

СТРАШНА АФЕРА ПОТРЕСА НАЈВЕЋУ ЗАГРЕБАЧКУ БОЛНИЦУ: Трговали органима држављана Србије

Foto J. Kerbler

Sada istražitelji pokušavaju da dođu do svih detalja koji su prethodili transplantaciji bubrega od pre dve godine, a navodno su donori bili vozač iz Srbije i jedan pekar sa Kosova i Metohije. Njima su dvojica obolelih hrvatskih državljana platili bubreg, a nakon što je jedna zagrebačka bolnica odbila transplantaciju, urađena je na Rebru.

Inspekcija je došla do određenih saznanja koja su upućena Državnom odvetništvu i tako je započela istraga koja još uvek traje. Nije se poštovala procedura za transplantaciju kada organ daje donor koji nije član porodice, a tek treba da se utvrdi da li su dvojica Hrvata kod kojih je presađivanje obavljeno platili to lekarima. Tako je sada ugrožen i redovni transplantacijski program, a KBC Rebro će morati da objasni kako je presađivanje urađeno kod pacijenata koji nisu bili uključeni u redovni postupak.

BONUS VIDEO:

MLADIĆ IZBODEN NOŽEM: Hoda Beogradom, moli prolaznike za pomoć

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)