DODIK O PROGONU SRPSKOG GENERALA: Sud i Tužilaštvo BiH određeni da vrše represiju nad Srpskom i Srbima

Novosti online

10. 08. 2021. u 20:31

SUD i Tužilaštvo BiH nemaju ustavni osnov, oni su nametnuti od strane međunarodnih inkvizitora, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

ДОДИК О ПРОГОНУ СРПСКОГ ГЕНЕРАЛА: Суд и Тужилаштво БиХ одређени да врше репресију над Српском и Србима

FOTO: Novosti

Komentarišući današnju naredbu Suda BiH o raspisivanju međunarodne poternice za predsednikom Boračke organizacije Republike Srpske Milomirom Savčićem Dodik je izjavio da smatra da su "Sud i Tužilaštvo BiH i određeni da vrše represiju nad Republikom Srpskom i Srbima".

- Imate situaciju da se mnogi muslimani protiv kojih su navodno podignute optužnice, brane sa slobode, govore svašta, napadaju, osuđuju i oni se slobodno šetaju, niko ih ne dira. Odjednom se za Savčića, samo zato što je kao predsednik BORS-a nešto rekao određuje pritvor na način da se sklanja tužilac koji je bio Hrvat. Odjednom je to musliman koji predlaže da se odredi pritvor i Sud to prihvata. To je neverovatno. To oni hoće da pokažu na nekoliko vidljivih ljudi u Srpskoj na koji način misle da se odnose prema narodu – istakao je Milorad Dodik.

Dodik je poručio da na "Sud i Tužilaštvo BiH gleda kao na inkvizicijske organe koji uvođenjem straha, prikrivajući za nekog navodno priču o pravdi i pravu, pokušavaju da u Republici Srpskoj ućutkaju svakog onoga ko ima pravo i misli o događajima i u prošlosti i sadašnjosti".

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!