VEK I PO POSTOJANJA: Filološka gimnazija obeležila značajni jubilej

B.B.

17. 10. 2022. u 14:03

MINISTAR prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić prisustvovao je danas svečanosti povodom 152 godine postojanja Filološke gimnazije. On je, čestitajući jubilej, podsetio da je Filološka gimnazija u Beogradu ugled gradila od 1870. godine, kada je osnovana Druga beogradska gimnazija čiji je naslednik.

ВЕК И ПО ПОСТОЈАЊА: Филолошка гимназија обележила значајни јубилеј

Ministarstvo prosvete

- Ova škola je tokom postojanja dugog više od vek i po uspela da očuva kvalitet i da se pozicionira među najznačajnije i najsavremenije obrazovne ustanove u Srbiji - rekao je ministar. - Zbog toga je Vlada Republike Srbije 2007. godine donela odluku da se Filološka gimnazija proglasi školom od posebnog interesa.

On je dodao da učenici Filološke gimnazije na najbolji mogući način reprezentuju školu i svoju zemlju na različitim takmičenjima u zemlji i inostranstvu osvajajući nagrade na najprestižnijim takmičenjima.

- Ponosni smo jer Srbija ima mnogo talentovanih i darovitih učenika koji ostvaruju izvanredne rezultate u različitim oblastima - naveo je Ružić. - Verujem da će mnogi među učenicima ove škole postići izvanredne rezultate i ostaviti značajan trag u nekoj od oblasti, poput kulture, nauke ili umetnosti.

Kako je istakao, Filološka gimnazija svojim đacima pruža visok nivo znanja i dobru osnovu za nastavak školovanja i dalje profesionalno usavršavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)